1. Låt rökflisen ligga i blöt i en halvtimme
2. Antänd briketterna/kolen
3. När du fått bra glöd frigör en yta i mitten av grillen och placera en metallform med lite vatten i.
4. Lägg den blötlagda flisen på glöden
5. Lägg på det saltade köttet eller fisken på gallret
6. Sätt på locket
Om du ska grilla under längre tid typ en stek eller en beer can chicken kommer du att behöva fylla på vatten och rökflis under tidens gång.
Du kan experimentera med att smaksätta ångan genom att blanda upp eller ersätta vattnet med vin eller öl
Metallformen med vatten motverkar att temperaturen i grillen stiger över 100 grader.
Metoden att ta raka bort en del av glöden och låta köttet långsamt värmas kallas indirekt grillning.
(Källa: Grilla.nu)
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar